Klik hier om aankopen via SponsorKliks te doen. Hierdoor verdient de vereniging aan jouw aankopen (zelf heb je hier geen nadeel van).
Zodra beschikbaar, zal hier een banner komen van SponsorKliks.

 

Twee titels voor BC Asterix bij RSK 2015

Bij de Regio Kampioenschappen voor Senioren op 21/22 november 2015 zijn namens BC Asterix twee titels en een tweede plaats gewonnen. Tycho won in de categorie 6 het mannenenkel en samen met Oscar het mannendubbel. Fan en Tak-Pin wisten te verrassen met een tweede plaats in het mannendubbel van de categorie 4.

Bekijk hier de foto's van de winnaars

Nieuwkomer Tycho bij BC Asterix begon met een partij tegen een oud-ploeggenoot, die hij in 3 games wist te winnen. Vervolgens werd in de kwartfinales de nummer 1 geplaatst met speels gemak verslagen en werden de halve finale en finale op zondag ook met ruime cijfers gewonnen. Samen met Oscar - die dit seizoen zijn comeback bij BC Asterix maakt - werden de eerste twee partijen in het mannendubbel in 3 games gewonnen. Een dag later werd in de halve finale en finale ondanks diverse verlengingen geen game meer verloren. In het mannenenkel wist Oscar eerst de nummer 2 geplaatst te verslaan, maar daarna was de nummer 3 van de plaatsingslijst te sterk.

Tycho en Oscar speelden het gemengd dubbel met respectievelijk Eline en Michelle. Beide gemengd dubbels werden in de kwart finale verloren. Beter verging het Eline en Michelle in het vrouwendubbel van de categorie 6. Helaas ging de laatste poulewedstrijd in 3 games verloren, waardoor de finale nipt gemist werd. In het vrouwenenkel was een jong talent te sterk voor Eline.

Patcharee ondervond dat er nog een groot kwaliteitsverschil bestaat tussen categorie 6 en categorie 8, die door een gebrek aan voldoende inschrijvingen werd samengevoegd met categorie 6. Beide poulepartijen in het vrouwendubbel en ook de partij in het gemengd werden in 2 games verloren. Patcharee kon daarna direct afreizen naar het Open BC Asterix recreantentoernooi, waar nog een derde plaats in het vrouwendubbel werd behaald.

In het mannendubbel van de categorie 4 vormden Fan (met een badmintonopleiding in Singapore) en Tak-Pin een gelegenheidsdubbel, dat tot de finale geen game verloor. In de finale werd de eerste game nog gewonnen, maar daarna waren de tegenstanders te sterk. Fan trof in het mannenenkel direct een sterke tegenstander, waardoor dit onderdeel snel ten einde was voor Fan. Tak-Pin speelde samen met Tamara het gemengd dubbel, waarin na verlies tegen de nummers 3 van de plaatsingslijst de kwart finale het eindstation was.

Al met al kan de kleine afvaardiging van BC Asterix terugkijken op een geslaagd regiokampioenschap 2015.

Om jouw bezoek aan onze website makkelijker te maken zetten we cookies in. De verkregen informatie wordt niet gedeeld met derden.