Klik hier om aankopen via SponsorKliks te doen. Hierdoor verdient de vereniging aan jouw aankopen (zelf heb je hier geen nadeel van).
Zodra beschikbaar, zal hier een banner komen van SponsorKliks.

Geslaagd Open Asterix Toernooi

Op 14 april 2018 organiseerde BC Asterix voor alweer de 8e keer het Open Asterix Toernooi. Het lukt de Rotterdamse badmintonvereniging tot nu toe elk jaar om het populaire 1-dags toernooi tot een succes te maken. Ook nu was het toernooi weer goed gevuld met een lange lijst van deelnemers vanuit het gehele land. De combinatie van alle wedstrijden op één dag, een gezellige sfeer met goed Indonesisch eten en een hoog bedrag aan prijzengeld blijkt een succesvolle formule voor de Rotterdamse vereniging.

Het publiek werd de gehele dag getrakteerd op mooie wedstrijden en spannende finales. Feng Groothuijse (Hoornse BV) won de vrouwenenkel in de hoogste categorie tegen Jessica Huster van (DKC). Bij de heren won de Asterix speler Bart Strijbosch in een zinderende finale van Remco Boeije (Conquesto).

De damesdubbel en de herendubbel in de hoogste categorie werden familie- en club onderonsjes. Deze werden gewonnen door de zusjes Hondeman (Gaasperdam BV) bij de vrouwen en Sabar Lapre en Bart Strijbosch van Asterix bij de heren. Tweede waren de zusjes Sarina en Saida Lapre (resp. Asterix en BC Ribad) en bij de mannen de Asterixers Marijn Dokter en Danny Böröcz.

De gemengd dubbel in de hoogste categorie werd gewonnen door broer en zus Sabar en Sarina Lapre van BC Asterix en tweede in deze categorie werden Lotte Redeker en Koen Baan van (BC Nieuwerkerk en BC Invictus). De verenigingsprijs voor de best presterende vereniging werd dit jaar voor het eerst gewonnen door BV Erasmus uit Rotterdam.

Ook in de categorieën 5 en 7 werd op elk onderdeel voor het goud en zilver gestreden, wat eveneens leidde tot geweldige partijen. Op badmintonnederland.toernooi.nl zijn de uitslagen in deze categorieën na te lezen.

De volgende editie van het toernooi staat al weer gepland. Op zaterdag 13 april 2019 zal de negende editie van het Open BC Asterix plaatsvinden. Noteer deze datum vast in uw agenda om te komen kijken of spelen!