Klik hier om aankopen via SponsorKliks te doen. Hierdoor verdient de vereniging aan jouw aankopen (zelf heb je hier geen nadeel van).
Zodra beschikbaar, zal hier een banner komen van SponsorKliks.

 

Veilig badmintonnen – Belangrijke update BC Asterix clubregels

Update 15 december 2020

Het is gezien de nieuwe COVID-19 maatregelen helaas onvermijdelijk dat we het weer een aantal weken zonder badminton moeten stellen.
 
Waar we normaal gesproken in deze week een gezellig Kersttoernooi gepland hebben met muziek, versiering en kerstkransjes, moeten we dit jaar helaas pas op de plaats maken. We beloven volgend jaar extra veel kerstkransjes en versiering!
 
Tot en met 19 januari worden per direct alle badmintonactiviteiten geannuleerd. Dat wil zeggen dat jeugdtrainingen, maandagtrainingen, competitiewedstrijden en beide vrijspeelavonden niet doorgaan.
 
We wensen jullie, ondanks het gemis van badminton, gelukkige en gezonde feestdagen. Via deze weg willen we jullie bedanken voor het betrokken blijven bij de vereniging ondanks dat we elkaar minder zien dan dat we gewend zijn. Hopelijk gaan we een beter badmintonjaar tegemoet!
 
Vrolijk kerstfeest en alvast een gelukkig nieuwjaar!
 

 

Update 16 oktober 2020

 

De landelijke richtlijnen én Badminton Nederland onderschrijven: er mag nog steeds gebadmintond worden. Maar: vanzelfsprekend alleen als we de richtlijnen in acht nemen. Wij vinden het onze taak om onze leden, die ook nu willen sporten, een veilige speelomgeving te bieden.

Wij zijn daarom tot de volgende besluiten gekomen:

 

Dit gaat voorlopig (aangepast) wel door:

 • Maandagtraining competitie (deelnemers hebben hierover een aparte mail van de TC ontvangen)
 • Vrijspeelavond woensdag van 19.00 uur tot 23.00 uur (alleensinglespel)
 • Vrijspeelavond vrijdag van 19.30 uur tot 23.00 uur (alleensinglespel)
 • Jeugdtraining op vrijdag

 

Dit gaat voorlopig niet door:

 • Woensdagtraining senioren
 • Woensdagtraining jeugd
 • Vrijdagtraining recreanten
 • Competitiewedstrijden

 

Om op woensdag en vrijdag veilig vrij te kunnen spelen, is het verplicht om gebruik te maken van de app Woosh. Deze app is speciaal voor badmintonverenigingen ontwikkeld. Je kunt de app gratis in de app-store downloaden en daarmee een baan en tijd reserveren in Sporthal Kralingen alsof het ons normale speelbord is. Doe dit thuis al en kom niet zonder reservering naar de sporthal. Het fysieke speelbord in de sporthal blijft gesloten. We verzoeken iedereen om zoveel mogelijk óf tijdens de eerste helft van de avond te komen spelen, óf tijdens de tweede helft om zoveel mogelijk mensen de kans te geven om te spelen.

Zoek op BC Asterix in het menu “zoek speellocatie”. Let op: er kan alleen gesingeld worden. Zonder reservering kun je helaas niet spelen.

 

Er kunnen dus 18 spelers tegelijk in de sporthal badmintonnen. Kleedkamers en horeca zijn dicht, toiletten zijn open. Wij verzoeken jullie niet te vroeg te komen en na het spelen niet in de hal te blijven hangen.

 

Bovenstaande gaat vanaf vanavond al in, vrijdag 16 oktober. Nog even kort een herinnering van de regels:

 

 

Zodra er maatregelen of zaken veranderen, stellen we jullie natuurlijk op de hoogte.

 

Aarzel niet om contact met ons te zoeken als je vragen, twijfels of suggesties hebt. #BadmintonDoenWeSamen. Mail dan naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

 

 

 

 

 

Update van 14 oktober 2020

Helaas moeten we komende twee tot vier weken een pas op de plaats maken. Vanaf 15 oktober zijn namelijk vanwege de verscherpte coronamaatregelen tot in ieder geval eind oktober alle speelmomenten voor senioren bij Asterix in Sporthal Kralingen op woensdag, vrijdag en zondag afgelast. Ook alle uitwedstrijden zijn afgelast voor in ieder geval de komende twee weken. Op 14 oktober kunnen we nog tot 22.00 uur gebruik maken van Sporthal Kralingen.
De jeugdtraining op vrijdagavond gaat voorlopig wél nog door. Voor wat betreft de maandagtrainingen in Pier 80 onderzoeken we nog of we dit in kleine groepjes kunnen continueren

 

 

Update van 2 oktober 2020

Vooralsnog gaan trainingen, wedstrijden en vrijspeelavonden gewoon door. Echter, er zijn een drietal aanvullende maatregelen:

 • De horeca is gesloten.
 • Er zijn geen toeschouwers welkom. Ook ouders die hun kinderen komen brengen kunnen helaas niet in de hal of op de tribune plaatsnemen.
 • De Rijksoverheid én Veiligheidsregio Rotterdam Rijnmond adviseren het gebruik van niet-medische mondkapjes in alle openbare binnenruimten. Wij nemen dat advies ter harte en vragen vanaf heden onze sporters een mondkapje te dragen in onze accommodaties. Uiteraard geldt dat niet tijdens het sporten. We stellen het overigens niet verplicht, wel zeer op prijs.

 


Bericht van 25 September 2020

Om te beginnen hebben we goed nieuws. De aanmeldingen van nieuwe leden stromen binnen en het aantal opzeggingen is beperkt gebleven. Het lijkt dus een succesvol seizoen te gaan worden!

Om het succes kracht bij te zetten, dienen we de coronaregels beter op te volgen. Een herhaling van de twee belangrijkste regels:

Sinds afgelopen week zijn er in veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond extra veiligheidsmaatregelen van kracht. Dit betekent voor ons dat we opnieuw een meldplicht hebben voor alle spelers die de sporthal en/of kantine in lopen.

 • Om dit voor iedereen makkelijk te maken, werken we vanaf vanavond met QR-codes. Deze codes hangen bij de ingang van de hal en op meerdere plekken in de hal en kantine. Vanzelfsprekend worden persoonlijke gegevens vertrouwelijk behandeld en na twee weken automatisch verwijderd.

Wij verzoeken iedereen dan ook om bij binnenkomst in de hal deze QR-code te scannen, de vragen te beantwoorden en je hiermee te registreren. Voorkom echter drukte bij de ingang bij binnenkomst en gebruik in geval van opstopping een QR-code die op een andere plek in de sporthal hangt. Aanmelden kan ook thuis al via https://ikbezoek.nl/bcasterix.

 

Let op! Dit moet elke speelavond/training opnieuw gebeuren. Je meldt je dus per avond aan. Dit geldt ook voor jeugdtrainingen.

 • Daarnaast dient in de kantine iedereen plaats te nemen op een stoel. Er is ruimte voor 24 personen en er staan daarom 24 stoelen. Zie het als een stoelendans; als er geen stoel meer vrij is, mag je helaas niet blijven hangen.
 • Houd afstand tot elkaar bij het speelbord. Het is niet meer toegestaan om tussen de banen door in te slaan. Deze ruimte is nodig om de mensen die staan te wachten bij het speelbord voldoende wachtruimte te geven. We zullen ter herinnering hieraan pionnen
 • Zet je tas neer op een plek waar ruimte is. Concentreer de tassen niet alleen aan de kant van de ingang en bij het speelbord maar gebruik de hele zaal.
 • Kom op vrijdagavond pas de sporthal in zodra de jeugdtraining is afgelopen.

Het familietoernooi is tot nader order uitgesteld vanwege de verwachte drukte en aanwezigheid van te veel bezoekers van buiten de vereniging. Hopelijk kunnen we het familietoernooi in het voorjaar alsnog organiseren!

Tot slot willen we benadrukken dat het niet is toegestaan om spelers door te hangen die nog aan het spelen zijn. Afgelopen weken hebben we hier helaas meerdere voorbeelden van gezien. Iedereen dient netjes op zijn beurt te wachten met spelen.

Het is in ieders belang dat we elkaar scherp houden op bovenstaande regels en er elkaar dus vriendelijk op aanspreken als het beter kan. Laten we er samen voor zorgen dat we veilig en in goede harmonie kunnen blijven badmintonnen!

Bij voorbaat dank voor jullie medewerking. Heb je vragen naar aanleiding van deze berichtgeving, neem dan contact op met Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Met vriendelijke groet,

 

Het bestuur van Badmintonclub Asterix

 

Albert van der Meer – Penningmeester

Britt Wadman – Jeugdzaken

Esmee Boute – Technische zaken

Menno van Gameren – Algemene zaken

Roy Sewbaks – Recreatieve zaken

Stefan van Marle – Secretaris

Wouter Wadman – Voorzitter

Om jouw bezoek aan onze website makkelijker te maken zetten we cookies in. De verkregen informatie wordt niet gedeeld met derden.