Nieuws Jeugdcommissie

JEUGD BC ASTERIX LEVERT MOOIE PRESTATIES OP TOERNOOIEN CONQUESTO

Zondag 4 juni was de jeugd van BC Asterix in grote getale aanwezig op het 2e opstaptoernooi van Conquesto Zoetermeer. Ze speelden maar liefst 23 partijen waarvan 15 overwinningen; alle leeftijden door elkaar.
Annika, Ayaisha, Bart, Finn, Lina, Lize, Nono en Yara: BC Asterix is trots op jullie!

Kenzi, Sabine en Yufei vertegenwoordigden BC Asterix zaterdag op het jeugdtoernooi van Conquesto. Kenzi wist de zilveren medaille te veroveren in de U-17. Van harte gefeliciteerd Kenzi!

JEUGD BC ASTERIX naar NATIONALE KAMPIOENSCHAPPEN IN ZUTPEN: J2 VEROVERT 2E PLAATS IN U17 !!!

Afgelopen weekend mochten voor het eerst in de historie van BC Asterix 2 teams naar de Nationale Kampioenschappen in de Hanzehal in Zutphen, na hun overwinningen op de Regiokampioenschappen vorig weekend.

J2 (U15 - Jim, Kenzi, Yufei en Sabine) verloor de eerste wedstrijd, maar herpakte zich de 2e match door met 3-2 te winnen. Helaas kwamen ze daarmee net één punt te kort om zich te kwalificeren voor de halve finale.

J1 (U17-2 - Merlijn, Levi, Floris, Yue en Meike) versloeg alle teams in de poule en plaatste zich daarmee voor de halve finale. Deze partij tegen BC Gilze werd nipt door BC Asterix gewonnen met 3-2 en daarmee was – onder luid gejuich van ouders en coaches - de finale een feit! Het jeugdteam ging vervolgens goed van start tegen medefinalist Meershuttle door de eerste twee zeer spannende partijen in winst om te zetten, maar uiteindelijk verloren ze kantje-boord met 3-2.

J1, van harte gefeliciteerd met jullie geweldige 2e plaats op deze Nationale Kampioenschappen!

J1
Team J1 >>> 2e van Nederland in de U17-1 !

HISTORISCH: jeugdteams J1 en J2 beiden kampioen van Zuidwest-Nederland!!!

Afgelopen zaterdag mochten J1 en J2, na hun zeges in de jeugdcompetitie van afgelopen voorjaar, uitkomen op de regiokampioenschappen in Capelle a/d IJssel.

J2 (U15, Jim, Kenzi, Yufei en Sabine) moest al om 9 uur aan de bak en wist niet alleen overtuigend haar poulegenoten te verslaan, maar ook Katwijkse BC had het met 4-1 nakijken in de halve finale. In de finale tegen BC Nieuwkoop viel de genadeslag al tijdens de 4e partij: met deze 3-1 winst schreef J2 geschiedenis voor BC Asterix door als eerste jeugdteam ooit zich te kwalificeren voor de Nationale Kampioenschappen!

Spelers, coaches en ouders hulden zich nog in ongeloof toen ook J1 (U17-1, Merlijn, Levi, Floris, Yue en Meike) haar opmars naar de finale maakte. Nadat ze Orbiton met 5-0 hadden verslagen, hielden ze het in de finale tegen BC De Zeemeeuwen nog behoorlijk spannend: pas in de mix viel de beslissende winnende punt voor BC Asterix en daarmee was ook J1 regiokampioen van Zuidwest-Nederland!

Dat BC Asterix met maar liefst 2 jeugdteams tegelijk deze historische overwinning behaalde, zorgde voor uitzinnige spelers, coaches en ouders!

Op badminton.nl/zuid-west/nieuws/regio_jeugd_kampioensteams_bekend doet Badminton Nederland verslag van dit toernooi. De foto's staan op badminton.nl/zuid-west/competitie/jeugdcompetitie.

Zaterdag 18 juni vertrekken beide teams naar Zutphen voor de Nationale Kampioenschappen, het grootste toernooi dat Badminton Nederland organiseert.
Merlijn, Levi, Floris, Yue, Meike, Kenzi, Jim, Yufei en Sabine: héééél veel succes, we gaan voor jullie duimen, op naar Kampioen van Nederland!!!

Zutphen here we come: Asterix de onoverwinnelijke!

Historisch: Jeugd 1 en 2 naar de Nationale Kampioenschappen

Zaterdag 11 juni kwamen zowel J1 als J2 uit op de regiokampioenschappen in Capelle a/d IJssel, na hun zeges in de jeugdcompetitie.

J2 (U-15, Jim, Kenzi, Yufei en Sabine) startte al om 9 uur en wist zich na de overtuigende pouleoverwinning te plaatsen voor de halve finale tegen Katwijkse BC: die werd glansrijk gewonnen met 4-1. In de finale tegen BC Nieuwkoop was na vier partijen de overwinning al een feit en mocht J2 zich, als eerste jeugdteam in de historie van BC Asterix, kampioen noemen van Zuidwest-Nederland!

J1 (U17-1, Merlijn, Levi, Floris, Yue en Meike) versloegen met maar liefst 5-0 (!) tegenstander Orbiton. In de finale tegen BC De Zeemeeuwen bleef het spannend tot de laatste partij, maar deze mix werd overtuigend in 2 sets gewonnen en daarmee wist ook J2 zich met een winst van 3-2 te plaatsen voor de Nationale kampioenschappen. De spanning was voelbaar tot het laatste moment en spelers, coaches en ouders waren dan ook uitzinnig van vreugde!

J1 en J2 schrijven geschiedenis voor BC Asterix door als eerste jeugdteams de regiokampioenschappen te winnen! Daarmee plaatsen ze zich voor de Nationale Kampioenschappen die a.s. zaterdag worden gespeeld in Zutphen. Dat er maar liefst 2 jeugdteams op deze dag de titel kampioen van regio Zuidwest-Nederland veroveren, maakt het extra bijzonder!

Merlijn, Levi, Floris, Yue, Meike, Jim, Kenzi, Yufei en Sabine: we gaan voor jullie duimen zaterdag, heel veel succes!

Bijzondere jeugdtraining met badmintonkampioene Yao Jie

Vrijdag 11 september had de jeugd van BC Asterix een wel heel bijzondere training: ze kregen bezoek van badmintonkampioene Yao Jie, Europees kampioene 2002, 3x winnares Dutch Open, 7x Nederlands kampioene van 2002 t/m 2009, en getrouwd met Eric Pang, de huidige Nederlands kampioen.

Yao Jie speelde een aantal partijen met onze jeugdspelers en uiteraard voorzag ze hen van een aantal tips en aanwijzingen. Ook tijdens de demonstratiepartij, waarbij Yao met Leo speelde tegen Celeke en Yao's medereiziger, gaf ze toelichting op het spel. De training werd afgesloten met een lang-zal-hij-leven voor jarige Aron. Toegejuicht worden door de Nederlands kampioene, wat wil je nog meer?

We zijn Xiaoying, moeder van Yina, dankbaar dat ze het initiatief heeft genomen om Yao Jie uit te nodigen. Yao, dank je wel voor je bezoek en we hopen je nog eens op onze jeugdtraining te mogen verwelkomen!