Historisch: Jeugd 1 en 2 naar de Nationale Kampioenschappen

Zaterdag 11 juni kwamen zowel J1 als J2 uit op de regiokampioenschappen in Capelle a/d IJssel, na hun zeges in de jeugdcompetitie. 

J2 (U-15, Jim, Kenzi, Yufei en Sabine) startte al om 9 uur en wist zich na de overtuigende pouleoverwinning te plaatsen voor de halve finale tegen Katwijkse BC: die werd glansrijk gewonnen met 4-1. In de finale tegen BC Nieuwkoop was na vier partijen de overwinning al een feit en mocht J2 zich, als eerste jeugdteam in de historie van BC Asterix, kampioen noemen van Zuidwest-Nederland! 

J1 (U17-1, Merlijn, Levi, Floris, Yue en Meike) versloegen met maar liefst 5-0 (!) tegenstander Orbiton. In de finale tegen BC De Zeemeeuwen bleef het spannend tot de laatste partij, maar deze mix werd overtuigend in 2 sets gewonnen en daarmee wist ook J2 zich met een winst van 3-2 te plaatsen voor de Nationale kampioenschappen. De spanning was voelbaar tot het laatste moment en spelers, coaches en ouders waren dan ook uitzinnig van vreugde!

J1 en J2 schrijven geschiedenis voor BC Asterix door als eerste jeugdteams de regiokampioenschappen te winnen! Daarmee plaatsen ze zich voor de Nationale Kampioenschappen die a.s. zaterdag worden gespeeld in Zutphen. Dat er maar liefst 2 jeugdteams op deze dag de titel kampioen van regio Zuidwest-Nederland veroveren, maakt het extra bijzonder!

Merlijn, Levi, Floris, Yue, Meike, Jim, Kenzi, Yufei en Sabine: we gaan voor jullie duimen zaterdag, heel veel succes!

Nieuwsitems Jeugd

Om jouw bezoek aan onze website makkelijker te maken zetten we cookies in. De verkregen informatie wordt niet gedeeld met derden.