Jeugdclubtoernooi 2017

Op zondag 26 november was de jeugd van BC Asterix weer helemaal klaar voor de strijd: het jaarlijkse jeugdclubtoernooi! Nagenoeg alle jeugdleden deden mee, waarbij als vanouds fanatiek werd gestreden om een felbegeerde medaille te bemachtigen . . .

Bekijk hier de volledige fotoserie!

De dag begon vroeg! Om half tien werd iedereen verwacht om gezamenlijk aan de warming-up te beginnen onder leiding van Maurice.

’s Morgens werden de singles gespeeld. De herenfinale A was een spannende driesetter tussen Levi (Ferreira) en Kenzi. Levi  sleepte uiteindelijk de kampioenstitel in de wacht.
Bij dames A waren de dames aan elkaar gewaagd; er waren vele spannende partijen. Yufei en Meike mochten het tegen elkaar opnemen in de finale, waarbij Yufei er uiteindelijk met de kampioenstitel vandoor ging.

Bij meisjes B won Ayaissa, Annika veroverde de eerste plaats op meisjessingel C, en nieuwkomer Pien won de meisjessingel D. 
Bij de jongens B werd Djoman kampioen, net als vorig jaar; bij jongenssingel C wist Nikhil de titel in de wacht te slepen. Van harte gefeliciteerd allemaal!

Na de lunch begonnen de dubbel- en mixpartijen. Jong speelde met oud, de toppers speelden met beginnelingen en daaruit kwamen spannende wedstrijden voort. 

Aan het einde van de dag was de prijs­uitreiking met prachtige medailles, voor de nummers 1, 2 en 3 in de singles, dubbels en mixen. Ook waren er drie aanmoedigingsprijzen die dit jaar naar Yufei, Kenzi en Yina gingen, voor hun trouwe komst bij de training. 

Het was een lange en gezellige dag. Er werd sportief gespeeld, goed geteld en natuurlijk werd er tussen de wedstrijden door gekaart op de mat en veel gekletst. En hier en daar kwamen de schoolboeken tevoorschijn, want soms moest er ook nog geleerd worden . . . 

Joke, wederom hartelijk dank voor de organisatie en het voorbereidende werk! Britt, Jennifer, Maurice en Arjan: dank voor de ­begeleiding die dag!


Zondag 25 november vindt het jeugdclubtoernooi 2018 plaats. Houd deze datum alvast vrij!

 

Om jouw bezoek aan onze website makkelijker te maken zetten we cookies in. De verkregen informatie wordt niet gedeeld met derden.