JeugdkampEr ging weer eens een badmintonclub op kamp… 

en waande zich een aantal dagen in internationale sferen. Het thema dit jaar was Europa! Van vrijdag 12 tot en met zondag 14 juli 2019 gingen we met 40 man op pad om drie dagen het Brabantse bos (ook een beetje buitenland) onveilig te maken.

Am Freitag Nachmittag kwam iedereen aan en samen met de ouders gingen we aan de sopa con bolas, tomatensoep met lekker veel gehaktballetjes. Daarna kwamen de water balloons tevoorschijn en zat iedereen algauw onder de crème à raser. Een mooi kennismakingsspel bepaalde of je bij la douce France, great Great Britain, tolles Deutschland of la bella España hoorde.

De oudste jeugd zorgde die vrijdagavond voor een spannend spel en zo leerden we o.m. dat Priština de hoofdstad van Kosovo is.

Na een paar uurtjes slaap kwam de regen op zaterdagochtend met bakken uit de hemel en besloten we ons schema bij hoge uitzondering om te gooien en direct te gaan zwemmen in Oss. ’s Middags knapte het op (gelukkig maar, Joke was jarig!) en testten we de topografische kennis van onze jeugd. Via een hoop ren- en tikwerk moesten de kinderen letters verzamelen en daarmee Europese landen puzzelen.

’s Avonds weken we iets af van ons thema met ons jaarlijkse Chinese diner, maar goede gewoontes moet je niet veranderen. Na een copieuze maaltijd mét saté werd ons terrein bevolkt door Duitsers, Spanjaarden, Hollandse voetbalsupporters, Grieken en een Fransman. We zagen een aantal mooie optredens op de bonte avond en we deden een uitgebreide quiz waarin wederom de Europese kennis van zowel begeleiding als jeugd werd getest. 

Die nacht was het grote nachtspel! En ook toen waren doorzettingsvermogen, inzicht, een beetje wiskunde en topografische kennis nodig om punten te verdienen. Uiteindelijk gaf de stad Maastricht de doorslag om het spel tot een goed einde te brengen.

Na het zondagse ontbijt de volgende dag gingen we op de Schotse toer. Op de step gingen we op pad en onderweg deden we spellen als zandzakliften, fietsband gooien, kogelstoten en kettlebelten.

De tassen werden daarna ingepakt, het huis werd veegschoon opgeleverd en de laatste snoepjes werden weggewerkt. De ouders waren op tijd en iedereen was keurig om 17.00 uur weer aan de Slaak in Rotterdam.

Mister Asterix werden Finn en Merlijn en Miss Asterix waren dit jaar Mei Xue en Yufei, van harte gefeliciteerd allemaal!

Dank aan Joke, Aran, Jennifer, Jeroen, Sophie, Stefan en Wouter voor het mooie teamwerk! Op naar volgend jaar (zet ‘m alvast in je agenda: van 17 tot en met 19 juli 2020)!

Britt

In 2020 en 2021 kon het JEUGDKAMP HELAAS NIET DOORGAAN VANWEGE CORONA. 

WE KIJKEN UIT NAAR JEUGDKAMP 2022!

  

Om jouw bezoek aan onze website makkelijker te maken zetten we cookies in. De verkregen informatie wordt niet gedeeld met derden.