Training


Als je bij BC Asterix komt spelen, train je elke vrijdagavond van 18.00 - 19.30 uur.
De gevorderde jeugd traint na de herfstvakantie op ook woensdag van 19.00 - 20.00 uur en vanaf februari van 19.00 - 20.30 uur. 
We trainen in sporthal Kralingen.

We starten met een gezamenlijke warming-up om te zorgen dat je spieren warm worden. De warming-up bestaat uit loopoefeningen en we sluiten af met rek- en strekoefeningen. Het is belangrijk om dit van jongs af aan te leren, zodat het onderdeel gaat worden van het ­badmintonnen.

Tijdens de training is het belangrijk om water te drinken. Dit mag je meenemen in de zaal, in gesloten bidon of fles. Deze bidon/fles zet je bij de paal van het veld waar je speelt.

Aan het einde van de speelavond gaan we met z’n allen nog even bij elkaar zitten om de avond af te sluiten. We bespreken dan nog de laatste dingen en belangrijke mededelingen. En als je jarig bent (geweest), dan mag je trakteren.

Elke vrijdag vóór de schoolvakantie is een vrije speelavond: we spelen onderlinge wedstrijdjes. Zo kunnen we de ­vorderingen van de training in de praktijk brengen.
Met Sinterklaas spelen we het pepernotentoernooi.

Kun je om wat voor reden een keer niet komen spelen, dan meld je je af bij één van de jeugdleiders. Dit kan via de telefoon maar een whats appje mag natuurlijk ook.

We helpen bij het opzetten van de banen (netten) als we beginnen en het oprapen van de shuttles na afloop van de les.

De trainers zijn:
Marcel, Joke, Soeris, Aran, Maurice, Jennifer en Mike.

 

 

 

Om jouw bezoek aan onze website makkelijker te maken zetten we cookies in. De verkregen informatie wordt niet gedeeld met derden.